Chałwa bez cukru.
2018-07-20 23:51:00

SKŁADNIKI
250 gram sezamu,
1 łyżka stołowa mielonej skórki z pomarańczy,
1 łyżka stołowa mielonej skórki z cytryny,
1łyżka cynamonu,
1łyżka stołowa nierafinowanego oleju kokosowego,
2 łyżki stołowe prawdziwego miodu płynnego (można wcześniej lekko go ogrzać)
PRZYGOTOWANIE
Sezam blendujemy (najlepiej, jeśli mamy to w małym blenderze, łatwiej go później wyjąć) około 2-3 minuty aż się sklei i powstanie masa konsystencją przypominająca plastelinę. Masę przekładamy do miseczki, dodajemy przyprawy, olej kokosowy i miód.
Mieszamy dokładnie wszystkie składniki i wstawiamy do lodówki na około 4-5 godzin.
Przyprawy możemy dodawać według własnych upodobań.
Gotowe, smacznego
Pozdrawiam Elżbieta.