Wczytuję dane...

Chałwa bez cukru.

Chałwa bez cukru.

SKŁADNIKI

250 gram sezamu,

1 łyżka stołowa mielonej skórki z pomarańczy,

1 łyżka stołowa mielonej skórki z cytryny,

1łyżka cynamonu,

1łyżka stołowa nierafinowanego oleju kokosowego, 

2 łyżki stołowe prawdziwego miodu płynnego (można wcześniej lekko go ogrzać)

PRZYGOTOWANIE

Sezam blendujemy (najlepiej, jeśli mamy to w małym blenderze, łatwiej go później wyjąć) około 2-3 minuty aż się sklei i powstanie masa konsystencją przypominająca plastelinę. Masę przekładamy do miseczki, dodajemy przyprawy, olej kokosowy i miód.

Mieszamy dokładnie wszystkie składniki i wstawiamy do lodówki na około 4-5 godzin.

Przyprawy możemy dodawać według własnych upodobań.

Gotowe, smacznego Wystawiony język

Pozdrawiam Elżbieta.

/06fc778c5505f7285e98b7466f5dc4b5.png">