Wczytuję dane...

Zdrowy chlebek

Zdrowy chlebek

SKŁADNIKI

250 gram lnu,

100 gram słonecznika namoczonego uprzednio przez 5-6 godzin,

100 gram pestek z dyni namoczonych uprzednio przez całą noc,

1 łyżka stołowa suszonego czosnku i jedna suszonej cebuli,

1 łyżeczka czarnuszki, 1 łyżeczka soli kłodawskiej lub himalajskiej,

1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżka stołowa bazyli i jedna oregano,

szczypta kozieradki, szczypta kolendry, 

szczypta pieprzu czarnego, szczypta ostrej papryki.

PRZYGOTOWANIE

Blendujemy len około 2 minuty, aby tylko się rozbił, dodajemy pestki z dyni mogą być całe, mogą być mielone. Dodajemy wszystkie przyprawy dolewamy dobrej jakości wody i mieszamy, wodę dolewamy aby powstała gęsta papka.

Wykładamy do dehydratora lub suszarki na papier do pieczenia . Porcjujemy na mniejsze kawałki i suszymy w temperaturze 40 stopni przez cztery godziny . Polecam serdecznie. Pychota Wystawiony język

Pozdrawiam Elżbieta 

 

/06fc778c5505f7285e98b7466f5dc4b5.png">