Zdrowy chlebek

SKŁADNIKI
250 gram lnu,
100 gram słonecznika namoczonego uprzednio przez 5-6 godzin,
100 gram pestek z dyni namoczonych uprzednio przez całą noc,
1 łyżka stołowa suszonego czosnku i jedna suszonej cebuli,
1 łyżeczka czarnuszki, 1 łyżeczka soli kłodawskiej lub himalajskiej,
1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżka stołowa bazyli i jedna oregano,
szczypta kozieradki, szczypta kolendry,
szczypta pieprzu czarnego, szczypta ostrej papryki.
PRZYGOTOWANIE
Blendujemy len około 2 minuty, aby tylko się rozbił, dodajemy pestki z dyni mogą być całe, mogą być mielone. Dodajemy wszystkie przyprawy dolewamy dobrej jakości wody i mieszamy, wodę dolewamy aby powstała gęsta papka.
Wykładamy do dehydratora lub suszarki na papier do pieczenia . Porcjujemy na mniejsze kawałki i suszymy w temperaturze 40 stopni przez cztery godziny . Polecam serdecznie. Pychota
Pozdrawiam Elżbieta