Wczytuję dane...

Ciasteczka kokosowe.

Ciasteczka kokosowe.

SKŁADNIKI 

750 g. daktyli namoczonych wcześniej na całą noc, 

1,5 szklanki orzechów namoczonych wcześniej na całą noc,

2 szklanki wiórek kokosowych ( dobrej jakości, polecam z naszego sklepu wiórki FRESANO, ekologiczne 100% wiórek z najczystszych rejonów Azji południowo - wschodniej lub Ameryki południowej ),

3 łyzeczki nasion chia ( dobrej jakości, polecam z naszego sklepu nasiona chia ekologiczne firmy FRESANO )

2 łyżki  goji ( poleca jagody firmy OVITA, dostępne w naszym sklepie ),

3 łyżeczki lnu w ziarenkach,

można dodać odrobinę rodzynek, lub nasion słonecznika, łyżkę dobrej jakości miodu, kto co lubi.

WYKONANIE

Daktyle zblendować, bardzo dokładnie z odrobiną dobrej jakości wody, ( tyle aby blender pobrał daktyle ).

Przełożyć do miski wsypać resztę składników i dobrze wymieszać na gęstą jednolitą papkę. Jeżeli papka jest zbyt rzadka, można dosypać odrobinę mielonego lnu.

Masę wykładamy do suszarki na papier do pieczenia, wyrównujemy , warstwa ma być cienka  i suszymy na jajwyższym poziomie, w 40 % niezbyt długo, aby wyparowała dokładnie woda. 

Gotowe, smacznego !

Pozdrawiam Elżbieta. Śmiech

/06fc778c5505f7285e98b7466f5dc4b5.png">