Wczytuję dane...

Naturalny antybiotyk

Naturalny antybiotyk

SKŁADNIKI

Korzeń chrzanu, wódka 40% w stosunku 1 część korzenia chrzanu i 2 części alkoholu 40 %

PRZYGOTOWANIE

Pokrojony w małe plasterki i obrany chrzan wrzucamy do słoika i zalewamy alkoholem, zakręcamy słoik, wstrząsamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3 tygodnie. Po trzech tygodniach filtrujemy i zlewamy do butelek. 

ZASTOSOWANIE

Doskonałe lekarstwo przy wszelkiego  rodzaju przeziębieniach i grypie. Przy infekcjach jamy ustnej, wzmacnia dziąsła (np. przy paradontozie). Doskonale wspomaga trawienie i wzmacnia żołądek. Ma silne działanie bakteriobójcze i grzybobójcze, podnosi odporność i wzmacnia organizm. Polecany przy kamicy nerkowej. Zewnętrznie stosowany, wcierany w chore i bolące miejsca, pomaga na bóle reumatyczne. 

DAWKOWANIE

Należy bardzo uważać z dawkowaniem, ponieważ to bardzo silny antybiotyk. Stosujemy 3 razy dziennie ćwiartkę małej łyżeczki, przy przeziębieniach możemy rozcieńczyć z przestudzoną herbatką lub woda. Przy płukaniu jamy ustnej rozcieńczamy z chłodną wodą. Jeżeli używamy zewnętrznie, należy miejsce smarowane natłuścić najlepiej olejem kokosowym lub inna oliwką. 

UWAGA !!! 

Nie stosujemy przy wrzodach i nadżerkach żołądka, przy zgagach. Przy schorzeniach wątroby oraz niewydolności nerek !!! Uważamy z dawkowaniem !!

Pozdrawiam Elżbieta Śmiech

/06fc778c5505f7285e98b7466f5dc4b5.png">