Naleśniki.
2019-02-13 12:08:00

Zdrowsza wersja przepysznych naleśników, bez glutenu, bez jajek, bez cukru.
SKŁADNIKI (ciasto) Porcja na 500 ml ciasta
10 łyżek mąki gryczanej, (możemy również użyć 5 łyżek mąki gryczanej i 5 łyżek kukurydzianej),
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
300 ml. mleka kokosowego,
4 łyżki oleju kokosowego.
Składniki miksujemy i pozostawiamy na 15 minut, jeśli ciasto jest zbyt gęste, możemy dolać odrobinę wody. Następnie smażymy naleśniki.
Taką ilość dojrzałych bananów jak naleśników, smażymy na patelni na odrobinie oleju kokosowego z obu stron. Banany wykładamy na naleśniki, możemy posypać cynamonem ,zawijamy. Polewamy syropem klonowym.
Pozdrawiam Dziewanna.