Wczytuję dane...

Naleśniki.

Naleśniki.

Zdrowsza wersja przepysznych naleśników, bez glutenu, bez jajek, bez cukru. 

SKŁADNIKI (ciasto) Porcja na 500 ml ciasta 

10 łyżek mąki gryczanej, (możemy również użyć 5 łyżek mąki gryczanej i 5 łyżek kukurydzianej),

2 łyżki mąki ziemniaczanej, 

300 ml. mleka kokosowego, 

4 łyżki oleju kokosowego. 

Składniki miksujemy i pozostawiamy na 15 minut, jeśli ciasto jest zbyt gęste, możemy dolać odrobinę wody. Następnie smażymy naleśniki.

Taką ilość dojrzałych bananów jak naleśników, smażymy na patelni na odrobinie oleju kokosowego z obu stron. Banany wykładamy na naleśniki, możemy posypać cynamonem ,zawijamy. Polewamy syropem klonowym. 

Pozdrawiam Dziewanna. Uśmiech

/06fc778c5505f7285e98b7466f5dc4b5.png">