EKOLOGICZNY BŁONNIK INULINA 250g Inulina pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości probiotyczne. Właściwości zdrowotne inuliny to zwiększenie absorbcji magnezu, żelaza i wapnia przez układ pokarmowy, poprawa metabolizmu tłuszczów (szczególnie u kobiet w czasie i po menopauzie), obniżenie wartości energetycznej spożywanych pokarmów, stymulacja rozwoju korzystnej mikroflory jelitowej regulacja poziomu cukru u osób chorych na cukrzycę typu II. Proponujemy inulinę przede wszystkim jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. skład: 100% inulina* *surowiec pochodzenia ekologicznego WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g:wartość energetyczna: 210kcalwęglowodany: 8g w tym cukry: 8gtłuszcz: 0gbłonnik: 89gbiałko: 0g Uwaga! Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
ZIOŁA & SUPLEMENTY
-
EAN:
5907814665621
-
Kod_producenta:
4473 [1948453]