SKŁADNIKI cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cukier jaggery to alternatywa dla cukru trzcinowego i białego. Powstaje on przez odparowanie gęstego soku z pączków palmy daktylowej, kokosowej lub winodani. Smakiem przypomina klasyczne cukry z nutą karmelową. Ma znacznie niższy indeks glikemiczny niż cukier biały lub trzcinowy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g: Wartość energetyczna: 1491 kJ/ 356kcal Tłuszcz: 0g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g Węglowodany: 87,9 g W tym cukry: 80 g Białko: 0,9 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej.Kod kreskowy: 4032108116167PKWiU: 10.81.11.0
ŻYWNOŚĆ NATURALNA
-
EAN:
4032108116167
-
Kod_producenta:
4032108116167 [5787991]