MISO BARLEY PASTA SOJOWO - JĘCZMIENNA 345g Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego jęczmienia z dodatkiem soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Miso jest jednym z nielicznych produktów roślinnych zawierających jednocześnie tak dużo łatwo przyswajalnego białka (10 – 20%) i błonnika (ok. 5 %) przy stosunkowo niewielkiej ilości węglowodanów (50 – 60 %). Paście miso przypisuje się szereg właściwości zdrowotnych takich jak wzmacnianie kości, regulacja ciśnienia krwi, właściwości antynowotworowe i odtruwające, a nawet leczenie skutków nadużycia tytoniu i alkoholu... Skład:jęczmień* (47%), soja* (24%), woda, sól morska (11,3%), Koji (Aspergillus oryzae) *składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli CERTISYS - BE1 Wartość odżywcza w 100g:wartość energetyczna: 158kcalbiałko: 12gwęglowodany: 15,9g; w tym cukier: 14,2gtłuszcz: 5,1g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,6gbłonnik: 5,3gsód: 4,6g Informacja alergiczna:Możliwe alergeny: gluten (występuje na lini produkcyjnej). Zawiera soję.
ŻYWNOŚĆ NATURALNA
-
EAN:
5411788045643
-
Kod_producenta:
5270 [1948715]