SKŁADNIKImąka razowa żytnia typ 2000* zmielona na kamiennych żarnach, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować dostateczną ilość wody (3 L na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego.Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.).Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1376/329Tłuszcz: 1 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 gWęglowodany: 73,2 gw tym cukry: 2 gBłonnik: 10,1 gBiałko: 8 gSól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzchowywać w suchym i przewiewnym miejscu.Certyfikat bio: jestGwarantowany termin przydatności (w dniach): 90Inne3: WEGETARIAŃSKIInne4: WEGAŃSKIKod kreskowy: 5905198000366Kraj pochodzenia składników: PolskaKraj producenta: Polska
ŻYWNOŚĆ NATURALNA
-
EAN:
5905198000366
-
Kod_producenta:
5905198000366 [1948233]