SKŁADNIKImąka orkiszowa* zmielona na kamiennych żarnach, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować dostateczną ilość wody (3 L na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego.Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.).Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1305/311Tłuszcz: 2,1 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 gWęglowodany: 71,2 gw tym cukry: 3 gBłonnik: 7,6 gBiałko: 11,5 gSól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzchowywać w suchym i przewiewnym miejscu.Certyfikat bio: jestGwarantowany termin przydatności (w dniach): 90Inne3: WEGETARIAŃSKIInne4: WEGAŃSKIKod kreskowy: 5905198000410Kraj pochodzenia składników: PolskaKraj producenta: Polska
ŻYWNOŚĆ NATURALNA
-
EAN:
5905198000410
-
Kod_producenta:
5905198000410 [1948231]