SKŁADNIKIkasza bulgur z pszenicy durum* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań. SPOSÓB PRZYGOTOWANIABulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1644 kJ / 388 kcalTłuszcz - 1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 78 gw tym cukry – 0,4 gBiałko - 13 gSól - 0 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt zawiera alergen: gluten. Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Certyfikat bio: jestGwarantowany termin przydatności (w dniach): 120Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 6.00Głębokość opakowania zbiorczego (cm): 31.00Inne3: WEGETARIAŃSKIInne4: WEGAŃSKIKod kreskowy: 5902448169262Kraj pochodzenia składników: TurcjaKraj producenta: Polska
ŻYWNOŚĆ NATURALNA
-
EAN:
5902448169262
-
Kod_producenta:
5902448169262 [5439510]