Model: 5488
Wysyłka od: 6.69 PLN
Producent: elena
LIOFILIZOWANE JABŁKO 30g Frakcja: 1-10mm (za skórką lub bez) + proszek Jabłka to najłatwiej dostępny, pełny zestaw witamin i minerałów oraz jedno z bogatszych źródeł włókna roślinnego (błonnika). Miąższ jabłkowy nie tylko ma działanie bakteriobójcze, ale uspokaja również podrażnione błony śluzowe układu pokarmowego. Dzięki obecności potasu i żelaza, ma właściwości odkwaszające. Jabłka ułatwiają także wydalanie wody, co ma szczególne znaczenie przy zapobieganiu obrzękom powstającym na przykład w wyniku niewydolności serca i nerek. Obniżają też ciśnienie. Ograniczają one ilość substancji wywołujących choroby serca i raka. Kwasy organiczne przyczyniają się do zwiększonego wydzielania soków trawiennych przez organizm. Jabłka wpływają pobudzająco na pracę wątroby i zmniejszają jej przekrwienie. Ze względu na zawartość kwasu foliowego i żelaza, jabłka są zalecane przy anemii. Kombinowane oddziaływanie witamin C i P oraz obecność soli magnezu uelastycznia i uszczelnia naczynia krwionośne. Dzięki zawartości magnezu, spożywanie jabłek ułatwia sen, poprawia zdolność koncentracji i podnosi odporność na stres. skład: 100% jabłka Owoce liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu. Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Zastosowanie owoców liofilizowanych jako dodatek do: musli, galaretki, kisiele, budynie, zupy owocowe, zupy instant, kompoty, dania owocowe jarskie, kuchnia turystyczna, mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry; w cukiernictwie - ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu; kaszki owocowe dla dzieci; chipsy, herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze, smalec (gruszka i jabłko), produkty dietetyczne, Produkty liofilizowane wykorzystywane są przez największych producentów branży spożywczej, szczególnie przetwórstwa: mlecznego cukierniczego, mięsnego, rybnego, kuchni turystycznej i gastronomii a także branży suplementów diety i kosmetycznej.

ŻYWNOŚĆ NATURALNA

  • Kod_producenta: 

    elena/jablko/30g