Model: 5499
Wysyłka od: 6.69 PLN
Producent: elena
LIOFILIZOWANA TRUSKAWKA 20g Frakcja: połówki Te pyszne owoce to przede wszystkim witamina C – ciekawostką może być fakt, że 100 g truskawek zawiera jej więcej niż pomarańcza. Proces mrożenia korzystnie wpływa na prowitaminę A, której ilość podczas zamrażania się zwiększa. Ogromną zaletą truskawek są zawarte w nich cukry : nie dość, że są one łatwo przyswajalne to warto zauważyć, że 100 g owoców zawiera tylko 7 g cukru. To czyni truskawki bardzo odpowiednim składnikiem diet odchudzających. Z tego samego powodu są też idealnym owocem dla diabetyków. Truskawki to bogactwo składników mineralnych – głównie potasu, wapnia i magnezu oraz żelaza. Kolejnym ważnym elementem są pektyny – rozpuszczalny w wodzie błonnik obniżający poziom cholesterolu i neutralizujący substancje toksyczne. W truskawkach znajdziemy ich bardzo dużo, a to powoduje, że nie musimy się martwić o układ sercowo – naczyniowy i zanieczyszczony organizm. Truskawki zawierają fitocydy, są to związki o właściwościach bakteriobójczych, bardzo istotne np. podczas leczenia stanów zapalnych jamy ustnej. skład: 100% truskawka Owoce liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu. Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Zastosowanie owoców liofilizowanych jako dodatek do: musli, galaretki, kisiele, budynie, zupy owocowe, zupy instant, kompoty, dania owocowe jarskie, kuchnia turystyczna, mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry; w cukiernictwie - ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu; kaszki owocowe dla dzieci; chipsy, herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze, smalec (gruszka i jabłko), produkty dietetyczne. Produkty liofilizowane wykorzystywane są przez największych producentów branży spożywczej, szczególnie przetwórstwa: mlecznego cukierniczego, mięsnego, rybnego, kuchni turystycznej i gastronomii a także branży suplementów diety i kosmetycznej.

ŻYWNOŚĆ NATURALNA

  • Kod_producenta: 

    elena/truskawka/30g